11 Augustus 2020

Coronavirus fnuikt Eke Verlicht!
 
De vriendenkring Eke Dorp SCHRAPT zijn kermisactiviteiten tijdens het eerste weekend van SEPTEMBER. Deze beslissing viel nadat het gemeentebestuur van Eke-Nazareth beperkingen heeft opgelegd aan de foorkramers en alle activiteiten met veel volk ontraadt.
 
Daarmee gooit het coronavirus roet in het eten van de mooie affiche die de Vriendenkring samengesteld heeft. Na de annulering van Brouwsels op Straat is het een nieuwe ONTGOOCHELING voor de Vriendenkring Eke Dorp én de inwoners van Eke- Nazareth.
Nochtans had de Vriendenkring Eke Dorp er alles aan gedaan om er een bruisende grote kermis van te maken. Er waren verschillende activiteiten (barbecue, oldtimerrit, kindernamiddag, markten,…) gepland met een ‘verlichte’ avondwandeling in het dorp als apotheose.
 
Daarom is het gevoel bij de vriendenkring tweeërlei.
Brigitte van Rysseghem, voorzitster Vriendenkring Eke Dorp: “Enerzijds is er alle begrip voor de beslissing van het gemeentebestuur. De GEZONDHEID GAAT VOOR alles en daar kunnen we niets tegen inbrengen. Anderzijds is er natuurlijk de teleurstelling bij onze vereniging en de inwoners. Er waren immers al heel wat voorbereidingen getroffen met leveranciers en medewerkers. Allemaal plannen die nu in het water vallen.
 
Daarenboven waren er grote verwachtingen bij de inwoners. De mensen hadden er goesting in en keken echt uit naar de kermis”.
 
De Vriendenkring Eke Dorp kijkt met een bang hart naar wat er in de volgende maanden en ook in 2021 zal gebeuren. Net zoals vele verenigingen HOOPT de ploeg van voorzitster Brigitte Van Rysseghem dat het ‘oude’ weer ‘het normale’ wordt en dat in 2021 alles kan doorgaan zoals vroeger.

Gerelateerde berichten